Nyheder

Årbog om tekstilindustrien

Årbog om tekstilindustrien

Herning-bogen 2015 er denne gang formet over et tema, nemlig tekstilindustrien. Der er otte kapitler og dermed punktnedslag i industriens historie. Fortalt af syersker, tillidsfolk, fabrikanter med flere. Vigtige bidrag fra folk, der selv har været i begivenhedernes centrum.

læs mere
Hjørnerne i Herning

Hjørnerne i Herning

En ny billedbog sammenligner en række gamle fotos med helt nye, der viser de samme motiver. Temaet er Hernings hjørner. Nogle velbevarede, andre totalt ændret. Nogle har vundet ved ændringen, andre ikke. Men døm selv. Kurt H. Jørgensen har skrevet teksten og Bo Jensen har taget de nye fotos.

læs mere
Guide til gravminder

Guide til gravminder

Historikeren Charlotte Lindhardt har med kort mellemrum udsendt to små skrifter om kirkegårdene i Arnborg og Haunstrup. Det er guidebøger om gravminderne, og der er navneregister for dem, der leder efter bestemte personer.

læs mere
I hedemalernes fodspor

I hedemalernes fodspor

På Herningsholm findes en unik malerisamling med værker af blandt andet Valdemar Neiiendam, Hans Smidth og Milton Jensen. Hør historien om dem 11. november.

læs mere
Jan Utzon til Herning

Jan Utzon til Herning

Arkitekten gæster 22. oktober C.C. Contractor til åbent hus arrangement. Entreprenørfirmaet har overtaget Herning Shippings tidligere domicil, der er tegnet af netop Jan Utzon i samarbejde med Jørn Utzon.

læs mere